15 Nisan 2014 Salı

4. KKBT Geri Sayım - Elizabeth Norris Yorum+Yabancı Kapaklar+Çekiliş




Goodreads Puanı: 3.86
Kitabın Orjinal Adı: Unraveling (Unraveling#1)
Yazar: Elizabeth Norris
Sayfa Sayısı: 496
Yayınevi: Martı Yayıncılık
Türü: Young Adult, Science Fiction, Fantasy , Paranormal




Arka Kapak:

Neden ikinci bir şansim olduğunu biliyorum. Bu yüzden ölümden döndüm, gerçekten yaşadiğimi hissetmek için. Bu kez doğru olani yapacağim. 

On yedi yaşındaki Janelle bir trafik kazasında ölür fakat okul arkadaşı Ben tarafından yeniden hayata döndürülür. Janelle yaşadığı bu mantık dışı olayın iç yüzünü öğrenmeyi kafasına koymuştur ama dirilişi ve Ben'in bundaki rolü, çözmesi gereken bilinmezliklerden yalnızca biridir. 

Janelle, FBI Ajanı olan babasının dosyalarını kendi kazasına dair bir ipucu bulmak amacıyla karıştırırken, aktif bir kronometre keşfeder. Peki bu geri sayım ne için başlatılmıştır? Beklenmedik bir anda hayatına giren Ben'in sırrını çözdüğünde bu aletin gizemi de ortaya çıkacaktır ki söz konusu alet dünyanın sonunu hazırlayan büyük bir tehlikenin de habercisidir.












Fantastik ve paranormal şeylerden hoşlananlar az yanaşın bakayım buraya. Tam size göre bir turumuz var ;)

Janelle ortalama bir Amerikan genci. Tabi annesinin kafayı yemiş biri olmasını ve koca bir kamyon çarptıktan sonra hayata geri dönmesini saymazsanız. Bir de buna FBI’da çalışan babasının ilgilendiği garip radyasyon yanıkları yüzünden ölmüş insanları da eklersek tam olacak galiba. Liseye başlamış olmasına rağmen hala ilkokul bebesi gibi davranan erkek kardeşini söylemiyorum bile.

Janelle durup dururken kendini öyle bir olayın içinde bulur ki, çölde kutup ayısına rastlayan bahtsız bedevi kendini şanslı saymalı.

Gerçi  çölde kutup ayısına rastlayan bahtsız bedevinin Ben gibi bir kurtarıcıyla tanıştığını sanmıyorum. “Kurtarıcı” ünvanını hak ediyor çünkü Janelle’in hayatını o kurtarıyor. Peki bunu nasıl mı yapıyor? Belki yakışıklılığıyla, belki serseri gibi gözükmesinden kaynaklanan tehlikeli havasıyla,belki keski zekasıyla… Şaka şaka tabii ki işin içinde kitabı paranormal ve fantastik kategorisine sokan bir şeyler var.

Kitabın konusundan azcık bahsettikten sonra kitap için diyebilirim ki yazar bir Fringe hayranı olmalı. En azından kitaptaki olaylar benim aklıma direk bunun gelmesine sebep oldu. Tamam fantastik sever biriyim ama bu kitapla beraber paranormalin bana göre bir şey olmadığını anlamış oldum. Yazar kitabın bazı kısımlarını fazlasıyla rastlantıya bırakmış gibiydi. Bazı kısımlarında da “Lan bu herif kesin hain çıkacak.” dediğim yerde ise yazar, okuyucuya kroşe indirme kısmını gerçekleştirememişti. Kitaptaki yazım yanlışlarına pek dikkat edemedim ne yalan söyleyeyim, yazım yanlışı yok bile diyebilirim. Ama bazı cümleleri anlamak için birkaç kere okumak zorunda olduğum doğrudur.Bu durum çeviriden mi kaynaklı yoksa yazar kaynaklı mı onu bilemeyeceğim. Son olarak kitabı okurken özellikle kitaptaki olayların nedenlerini öğrenmek, sırları açığa çıkarmak için okumaya devam etmeniz olası. Çünkü bende olan oydu. Yazar meraklandırarak okuyucunun kitabın sonunu bulmasını sağlıyor.

PS: Kitap karakterlerinden Alex’in Teen Wolf’taki Stiles’a benzemesi benim kitapta en çok hoşuma giden şeydi.





    ABD kapağı Matrix misali sayıları yağdırmış arka plandan ve karakterlere göre de bir kız bir erkek karakter kapakta göze çarpıyor. Kitaba uygun gibi ama sizce de fazla haşin değil mi o.O















 Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanılan bu kapak ise Türkiye kapağına benziyor. (ki bence Türkiye'de kullanılan kapak kitap için en uygun kapaklardan biri)
















 

Geldik 'Alakaya maydanoz gel bize bazı bazı.' dediğimiz bölüme. İspanya kapağı kitap konusuyla, Biscolata erkeği ve Bülent Ersoy kadar birbirlerine uyumlular. Anladınız siz ;)













Ve geldik benim blogumda kitap yorumlarıma eklediğim yeni şeye. Kitapların konularına uygun olan dövmeler arıyorum ve bu kitap içinde iki farklı dövme buldum.



 



a Rafflecopter giveaway

13 yorum:

  1. hadi bismillah :D İnş bukes başardım su çekilişe katılmayı doğru duzgun :D

    YanıtlaSil
  2. selam...katıldım..herkese bol şans diliyorum

    YanıtlaSil
  3. katıldım :D umarım bu sefer doğru yapmışımdır.

    YanıtlaSil
  4. çekilişe katıldım.
    prhnnc@hotmail.com

    YanıtlaSil
  5. Şanslı kişi kim olacak merakla bekliyorum.))

    YanıtlaSil
  6. Sanırım yanlışımsı katıldım ama olsun :SDd ilk katılışım .s.s. HERKESE BOL ŞANS ♥

    YanıtlaSil
  7. Umarım kazanırım herkese bol şans :)

    YanıtlaSil

back to top