22 Nisan 2014 Salı

Yorum : Kötü Çocuklar ''Soluk Soluğa'' - M. Leighton (Optimum Kitap)


Goodreads Puanı: 4.10
Kitabın Orjinal Adı: Down to You ( Bad Boys #1)
Yazar: M. Leighton
Sayfa Sayısı: 300
Yayınevi: Optimum Kitap
Türü: New Adult, Romance, Contemporary, Adult Fiction
Arka Kapak:

Bir kız, iki erkek ve bir aşk üçgeninin ateşli hikayesi…

Olivia Townsend özel biri değildir. Okul ücretini çıkarmak için çalışan, babasının işlerini yürütmesine yardım eden sıradan bir kızdır. Babasını terk edecek ikinci kadın olmamaya kararlıdır, kendi hayatını askıya alması gerekse bile… Olivia için, yapması gereken şeyler bellidir.
Fakat, Cash ve Nash Davenport ile tanıştıktan sonra her şey karmaşık hale gelir. Onlar kardeştir. Hem de ikiz.
Cash, onun bir erkekte istediği her şeye sahiptir. Tehlikeli ve ne olursa olsun onu yatağa atmayı isteyen seksi, kötü bir erkektir. Olivia’yı baştan çıkarır ve tek bir öpücükle, kötü olduğunu unutturur.
Nash, onun bir erkekte ihtiyaç duyduğu her şeydir. Başarılı, sorumluluk sahibi ve son derece tutkulu bir erkektir. Ama o, Liz’in zengin ve güzel kuzeni Marissa ile birliktedir. Yine de bu, Olivia’nın ona baktığında erimesini durdurmaz. Tek bir dokunuşla, neden asla birlikte olamayacaklarını unutturur.
Olivia, onların bir şey sakladığını öğrenince, siyah beyaz olan her şey grileşir. Olabildiğince hızlı bir şekilde kaçmasını gerektiren bir şey… Ama kaçmak için çok geçtir. Olivia artık olayların içindedir. Ve aşıktır. İkisine de.
İki kardeş de Olivia’nin kalbini titretir. İki kardeş de Olivia’yı heyecanlandırır.
Olivia ikisini de ister.
Ve onlar da Olivia’yı.
Peki, Olivia nasıl bir seçim yapacak?



Kitap  ÇOOOOOK GÜ-ZEL-Dİ. Kitabın konusunu ilk okuduğumda kitabın Türkçe'sini bekleyemeyeceğimi biliyordum ve orjinal dilinden okuyup merak duygumu bastırmak istedim. Daha kitabın ilk bölümünden kitaba bağlandım. Optimum Kitap'ın  facebook sayfasında yayınladığı ön okumayı okursanız siz de bana hak verirsiniz.

Cash kulüp işleten yaramaz kardeş iken, Nash avukat olmuş aklı başı yerinde olan kardeştir. Bu ikiz kardeşlerin yolu kitabımın karakteri Olivia'yla çakışır. Üstelik çok da garip bir şekilde.

Olivia'nın yakın arkadaşının bekarlığa veda partisi için çağırılan striptizci beklenirken, kapıda beliren adam paldır küldür içeri alınıyor ve ısrar edilmesine rağmen müstakbel gelin adamı soymayınca bu görev Olivia'ya kalıyor. Olivia korkak gibi görünmemek için bu görevi yerine getiriyor (biraz da adamın gazına geliyor tabi). Tam adamın tişörtünü çıkarmış oluyor ki kapıda asıl kişi beliriyor. Yooo kapıdaki bad-boy Cash değil. Kapıdaki, bekarlığa veda partisi için beklenen striptizci. Peki ya Olivia'nın soyduğu adam kim? Dövmeleri ve sırıtışıyla Olivia'nın karşısında yarı çıplak duran kişinin Cash olduğunu söylememe gerek yok galiba :)






Böyle bir çılgınlıkla başlayan bekarlığa veda partisinin ertesi günü sersem gibi uyanan Olivia'nın başına gelenler bununla bitmiyor. Sabah uyandığında (sürtük) kuzeni Marissa'yla kalmak zorunda olduğu dairede nasıl bir manzarayla karşılaşsa iyi?! Cash ve kuzeni Marissa dudak dudağa... Normalde kuzeninin ne yaptığı umrunda olmasada, daha önceki gün üstünü soyarken kendisine yanaşan adamı bu şekilde görünce kafası atıyor ve bir milyon şey sayıyor adama. Ama ne sayıyor arkadaş, açıyor ağzını yumuyor gözünü. Ne zaman ki susuyor, o zaman aslında karşısındaki kişinin Cash değil, Cash'in kibar, avukat ve bad-boyluktan tamamen uzak ikizi Nash ile karşı karşıya olduğunu anlıyor.





Her iki kardeşe de çekim hisseden Olivia, zamanında kötü çocuklardan yaka silkmiş, haliyle Cash'ten uzak durmaya çalışıyor, fakat Nash çoktan kuzeni Marissa tarafından kapılmış. Ama Nash bunun farkında değil gibi, çünkü o da "ufak ufak" Olivia'ya yazıyor. Cash desen, Olivia'nın Cash'in mekanında çalışmaya başlamasıyla yakınlaşmaları daha olası hale geliyor. (Kulüpteki bodyshot kısmının herkesi çıldırtacağına eminim :D)







Son olarak okuyucunun mal gibi kaldığı kitabın son kısmından biraz söz etmek istiyorum (Kötü manada demiyorum, her kitapta olması gereken ama çoğu yazarın yapamadığı etkiden bahsediyorum.) . Kitap sadece bir aşk üçgeninden oluşmuyor. Cash-Nash ikizlerinin sakladığı kocamaaaaan bir sır var ki, aslında kitabın başında her okuyucu bunu içten içe tahmin edecektir. Ama yazar her şekilde o teoriyi aklınızdan çıkarmanızı sağlıyor. Tam "Hee demek kitapta öyle bir şey söz konusu olmayacak." dediğiniz an beton duvara çarpmış gibi oluyorsunuz. Bunların da dışında hem Olivia'nın hem de okuyunun meraktan içten içe kudurduğu bir kısım var ki.... Aheeey ahey :D Tüm bu "gece karanlığı sırlarının" ucunda da Cash ve Nash var. Spoiler vermeden anlatamacağım galiba, o yüzden iyisi mi siz hemen kitabı alın. www.kitapsihirbazi.com da Kötü Kızanlar (trakyaca kitabın adı bende böyle kaldı) şu an 9.90 tl. Ama bu fiyat ön siparişi veren ilk 100 kişiyle sınırlıymış. O yüzden fırsatı kaçırmayın derim.







Yayınevine de orjinal kapağı değiştirmedikleri için ve böyle güzel bir kitabı Türkçe'ye çevirerek bizlere sundukları için ayrıca teşekkürlerimi iletmek istedim.

7 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Türkçesini okuyayım bir de o zaman gör sen meraktan çıldırmak nasıl oluyormuş :D

      Sil
  2. Merak ediyorum ama aynı kızın iki kardeş arasında kaldığı hikayeler feci bunalttı artık beni. Sırf bu konu yüzünden soğudum. Acaba bu sadece başta oluşan geçici bir durum mu yoksa kitap bu şekilde mi ilerliyor? Yorum için eline sağlık bu arada, çok hızlısın. Kitabın ilk yorumunu sende okudum. Ben de bloguma beklerim. :) ortaboypopcorn.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kitaba bir şans ver, emin ol pişman olmayacaksın ;)

      Sil
  3. Blogıma bakarsan çok sevinirim (:
    http://kagitkesigii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Bu kitap sinemaya uyarlandı mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarlanmadı malesef ama konu olarak illa ki buna benzer filmler vardır. Tam da emin değilim tabi :)

      Sil

back to top