20 Aralık 2014 Cumartesi

KKBT Etkinlik // Tersyüz - Amy Harmon + Çekiliş


Goodreads Puanı: 4.45
Kitabın Orjinal Adı: Making Faces
Yazar: Amy Harmon
Sayfa Sayısı: 376
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Türü: Romance, New Adult, Contemporary



Arka Kapak:
"Tersyüz bize modern yaşamın unutturduğu duyguları hatırlatıyor. Güzellik sadece yüzeysel olabilir ama bu hikâye ta içinize işleyecek ve uzun süre aklınızdan çıkmayacak." -A Love Affair With Books -
"Zaman zaman sizi neye uğradığınızı şaşırtan bir kitap okursunuz. Bu kitap benim için tam olarak böyleydi. Bugüne kadar okuduğum en güçlü hikâyeydi ve bana inanın, çok çok fazla kitap okuyorum. " - Holly Kelly, Rising kitabının yazarı.-
"Hiçbir Çirkin, Ambrose kadar yakışıklı, hiçbir Güzel de Fern kadar naif olmamıştı! Tersyüz sizi toplum yargılarının ötesine götürerek, yaralı ve genç kalplerin bir attığı bu duygusal hikâyeyle içine çekecek." -Romancekolik-
"Tersyüz, sevginin, arkadaşlığın, kaybetmenin ve hayata dair ikinci bir şansın, duygusal, yürek burkan ama aynı zamanda içinizi ısıtacak, kolay kolay unutamayacağınız öyküsü." -Tuğçe'nin Kitaplığı-
Ambrose Young okulun en çekici çocuğu ve kasabanın yıldız güreşçisiydi. Uzun boylu ve yapılı bir vücudu, omuzlarına değen saçları ve yakıcı gözleriyle aşk romanlarının kapaklarını süsleyebilecek kadar yakışıklıydı. Fern Taylor bunun farkındaydı ve Ambrose Young'a âşıktı. Belki de bu kadar yakışıklı olduğu için Fern asla onunla birlikte olabileceğini düşünmemişti. Ta ki her şey tersyüz olana ve Ambrose'un eski yakışıklılığından eser kalmayana kadar… Tersyüz, beş genç adamın küçük bir kasabadan kalkıp savaşa gidişinin ve içlerinden sadece birinin geri dönüşünün hikâyesi... Hayatı, benliği, güzelliği kaybetmenin hikayesi... Bir kızın, yıkılmış bir çocuğa ve yaralı bir savaşçının, sıradan bir kıza olan aşkının hikâyesi... Kalp kırıklığının üstesinden gelen bir arkadaşlığın ve bilinen kalıpların dışına çıkan bir kahramanın hikayesi... Tersyüz, hepimizin içinde biraz iyiliğin biraz da kötülüğün olduğunu keşfettiğimiz modern çağın Güzel ve Çirkin'i...(Tanıtım Bülteninden)



Tersyüz... Bu kitap hakkında ne diyeceğimi gerçekten bilmiyorum. Kitabı bitireli 3-4 gün oldu ama hala kafamı toparlayabilmiş değilim. Ne desem bu kitap için yetersiz kalacakmış gibi geliyor. O kadar gerçekçi, o kadar insanın içine,ruhuna dokunabilen, o kadar etkileyici bir kitap ki... Bitirmek için acele etmeyecek, o dünyanın içinde biraz daha kalmaya çalışacaksınız. Bazen de gözyaşlarınızı tutamayacaksınız.

Konusu genel olarak tanıtım bülteninde ve kitabın arka kapağında verilmiş. Yakışıklı, lisenin gözdesi, küçük kasabalarının takip edilen güreşçisi, kusursuz fiziğe sahip Ambrose Young 11 Eylül İkiz Kuleler faciasından sonra dört yakın arkadaşıyla birlikte Irak'a savaşa gitmek için gönüllü olmuştur.







Fern ise ailesinin tekne kazıntısı, mucizesi. Lise hayatını diş telleri, gözlükler ve kısa kızıl saçlarıyla geçirdiği için fazla dikkat çekmeyen, Ambrose Young'a platonik aşık kızımız. Vefakar, temiz kalpli, yardımsever... Kendisiyle aynı yaşta olan ve kas hastalığı yüzünden tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan kuzeni Bailey'nin eli ayağı.

Bailey ise bu kitabın bana göre ana karakteri. O kadar ki, Ambrose ve Fern'i unutup Bailey'nin olduğu bölümleri okumak için hevesleniyordum. Onun mizahının, neşesinin, esprilerinin yanı sıra gerçekleri kabullenişlerinin de her okuyucunun içine işleceğine eminim.


Savaş için Irak'a giden Ambrose geri döndüğünde hem fiziksel hem ruhsal olarak aynı kişi değildir. Kayıpları onu biraz öfkeli ve kendine güvensiz hale getirmiştir. Fakat Fern, ona olan aşkını kaybetmemiş, aşkıyla Ambrose'a ulaşmanın yollarını aramıştır. Ambrose Irak'a gitmeden önce de Fern'e karşı boş değildir ama Irak'tan kasabaya geri dönen "yeni Ambrose" kendini diş tellerinden ve gözlüklerden kurtulup çok güzel bir kadına dönüşmüş Fern'e yakıştıramaz.



ZEKA MI, GÜZELLİK Mİ?








Bu sene okuduğum en iyi kitaptı. Duygusal yönden okuyucuyu tatmin eden, bitirdikten sonra uzun süre etkisi geçmeyen bir kitap yazmış Amy Harmon. Yazar hikayeyi Güzel ve Çirkin'le pişirmiş, Shakespeare'le baharatını eklemiş, Bailey karakteriyle de son noktayı koymuş. 


Okuyun! Pişman olmayacağınızın garantisini veriyorum arkadaşım daha ne diyeyim. Aşağıdaki kısımdan çekilişimize katılıp Amy Harmon - Tersyüz kitabını kazanma şansını kazanın.





a Rafflecopter giveaway

3 yorum:

back to top