14 Mart 2014 Cuma

3. KKBT Devrim 19 - Gregg Rosenblum Yorum+Alıntılar+Çekiliş



Goodreads Puanı: 3.20
Kitabın Orjinal Adı: Revolution 19
Yazar: Gregg Rosenblum
Sayfa Sayısı: 302
Yayınevi: Elf Yayınları
Türü: Young Adult, Science Fiction



Arka Kapak: 
Yirmi yıl önce savaşlarımızda mücadele etmeleri için tasarlanmış robotlar savaş alanını terk etti. Ardından silahlarını bize çevirdiler.Sadece bir avuç insan 2071 robot devriminden kaçabildi. Ormandaki gizli bir insan topluluğunda aileleriyle birlikte yaşayan Kevin, Nick ve Cass şanslı olanlar arasındalar.Ancak daha sonra onların köyü de tespit edildi ve kaçmayı başarmış insanlarsa robotlar tarafından ele geçirildi. Ailelerini yitirmiş olan bu gençler, hayatta kalan insanları kurtarmak için en büyük düşmanları tarafından yönetilen şehre sızarak her şeyi riske attılar.Devrim 19, diğerlerinden farklı bir sinematik gerilim. Dinamik karakterleriyle büyük ses getiren yapıt, aksiyon, dram, gizem ve romantizme, kısaca genç okurların istediği her şeyi içinde barındıyor. Kaçırılmaması gerekilen bu sürükleyici hikâye, Gregg Rosenblum'ın ilk romanı.




Evinizde, iş yerinizde, okulunuzda... Yaşadığınız her yerde elektronik aygıtlar kullanıyorsunuz. Peki ya bu elektronik aygıtlar yapay bir zekaya sahip olsaydı ve artık insanlardan bıktıklarına karar verselerdi, napardınız?


Kitaptaki robotlarda aynı bu durum gibi. Robotlar, insanların savaşırken kullandıkları silahlardı fakat silahlarını insanlara yönelttiklerinde her şey değişti. İnsanlar ormanlarda yaşamaya başladı. Şehirler robotların eline geçti, insanlar köle olarak kullanıldı. En azından Nick, Kevin ve Cass'e anlatılanlar bu yöndeydi.



Bir grup robotun Cass, Kevin ve Nick'in yaşadığı Özgürköy'ü yakıp yıkması ve bunun üzerine anne babalarının robotlarca şehire kaçırılmasıyla tüm bildikleri değişti. Anne babalarını kurtarmak için üç kardeş büyük bir mücadeleye giriştiler. Ama Nick'in robotlarca aranan bir suçlu haline gelmesi işlerini hiç de kolaylaştımadı.


Kitabın özellikler bu kısımlarının çok hızlı geçildiğini düşünüyorum. Ne ara ormandan çıkıp şehre vardılar anlayamadım. Yazar betimleme konusunda başarılıydı ve esprili yanını da kitapta gösterebilmişti. Yazar, kurgu ve çeviri konusunda kitaba hiç bir şey söylemeyeceğim çünkü eleştirilecek bir yan göremiyorum. Fakat kitaba 4 puan veriyorum çünkü kurgunun fazla hızlı ilerlediğini düşünüyorum. Okurken hız trenine binmiş gibiydim, ne ara başladı ne ara bitti anlamadım. Kitabı biraz daha uzatabilirdi diye düşünüyorum.




Ayrıca alıntıları ve çekişi de aşağıda bulabilirsiniz.





















a Rafflecopter giveaway

3 yorum:

  1. Bu kitabı okudum ama sanki devam kitabı varmış gibi hissediyorum devam kitabı var mı yoksa 1 kitap mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam kitabı var ama Türkçesini henüz bulamadım (devam kitabı: fugitive x)

      Sil
  2. Mükemmel bir kitap.Dahice yazılmış.Serisi olmamasına üzüldüm.Bitmesine üzüldüm.

    YanıtlaSil

back to top